Karadere Köyü ..!...KARADERE KÖYÜMÜZÜN YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA BULUNAN HEMŞEHRİLERİMİZİN KÖYÜMÜZDEKİ GELİŞMELERDEN HABERDAR OLABİLMELERİ İÇİN,........KÖY MUHTARINIZ SALİH GÜNCAN TARAFINDAN TASARIMLANMIŞ KÖYÜMÜZ WEB SİTESİDR.

8.11.2014

ZONGULDAK BEYCUMA KARADERE KÖYÜ 
MUHTARLIĞI KÖYÜMÜZ TANITIM WEB SİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.









GİDECEĞİNİZ YER KAÇ KİLOMETRE HESAPLAYINIZ

Motorlu Taşıtlar Borç Sorgulama

Motorlu Taşıtlar Vergi Borcu "Plaka No", "Vergi Kimlik No" ve "Tescil Tarihi" ile sorgulanır. Bu hizmet Otomasyona Geçilen Vergi Daireleri için geçerlidir. Aşağıdaki bilgileri öğrenebilirsiniz:

1- Aracınızla İlgili Kimlik Bilgileri
2- Motorlu Taşıtlar Vergisi Borç Bilgileri
3- Trafik Para Cezası Borç Bilgileri
4- Tüm Tahsilat Bilgileri

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcunuzu öğrenmek için tıklayınız...


MUHTARLAR VE ÖZEL İDARENİN KÖYLERE YAPTIĞI HİZMETLER!


“Özel İdare Müdürlüğü”, “Köylere Hizmet Götürme Birliği” ve“Kalkınma Birliği” köylere ve resmi kurumlara çok gerekli ve hayırlı hizmetler yapmaktadır. Adeta Devletin ildeki iller Bankası hükmündedir. Adı geçen bu kuruluşlar köylere ve resmi kurumlara; “Yol yapımı, Yolların bakım onarımı, Asfalt yapımı, İçme suyu isale hattı ve tamiri, Kanalizasyon, Alt yapı hizmetleri, Menfez yapımı, Gölet etrafı ve mesire yeri düzenlemesi, Köy giriş çıkışları için çevre düzenlemesi, İstinat ve heyelan önleme ihata duvarları yapımı, Asfalt, Çimento, Demir, Plastik boru alımı, Mezarlık nakli, Mezarlık çevre düzenlemesi, Turizm yerlerini gösterir yön levhalarını yazdırma işi, Geleneksel olarak düzenlenen kültür - sanat, kadırga şenlik giderlerini karşılama, Doğal arıtma tesis yapımı, Köy konağı inşaatı, Denizcilik kabotaj bayramı etkinliklerinin giderlerini karşılama, Okul inşaat ihaleleri, Güçlendirme proje çizimi, Okul güçlendirme ve onarım ihaleleri, Yurt binası yapımı, Kapı pencere, doğrama, zemin döşeme giderlerini karşılama, Kitap basım işi, Pankart yaptırılması işi, Tören malzeme alımı, Gönül köprüsü taşıma işi, Pankart yaptırılması, Spor kompleksi yapımı, Futbol sahası yapımı, Cami lojmanı bakım onarım, Şadırvan yapımı, Hükümet konağı bakım onarım giderlerini karşılama”gibi hizmetleri yapar! Yukarıya aldığım konuların tamamı, Özel idare ve ilgili birlikler tarafından yapılmaktadır. 
Sayılan bu hizmetlerden gerekli olanlar, ilgili muhtar ve idareciler tarafından İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yazılı olarak bildirilir. Özel idare Genel Sekreterliği de bu işleri sıraya koyar ve belli bir takvime göre yapar. Mesela bu iş, su isale hattı inşaatı olsun! Yapılması istenen su isale hattı ile ilgili karar önce köy karar defterine yazılır. Karar defterindeki istek dilekçesinin bir nüshası Özel idare müdürlüğüne, bir nüshası da muhtarlık klasörüne konulur. Su isale hattının ihalesi yapılır. Köy muhtarı konu ile ilgili bilgilendirilir. Yapılacak olan iş ile ilgili işin cinsi, firmanın adı, yapılacak olan işin toplam tutarı, başlama bitim tarihi vb. bilgilerin yazılı olduğu tabela, inşaatın en görünen yerine asılır. İş, yapım süreci içinde inşaat, ilgili birim tarafından sık sık kontrol edilir. İş bitiminde de karşılıklı olarak teslim edenin neyi teslim ettiği, alanın da neyi teslim aldığı bellidir! İhaleler ve buna benzer diğer işler herhalde böyle yapılıyordur! Duyuyoruz ki muhtarlar, istinat duvarı için özel idareye yazılı olarak müracaat ediyor. Muhtara da gerekli olan veya gereğinden fazla demir ve çimento veriliyor. Muhtar, işçilik ve diğer masraflar kime ait diye soruyor? Muhtara ait olduğu şeklinde cevap alınıyor. İşte burayı anlamakta güçlük çekiyorum! Aklı başında olan herkes bilir ki resmiyette, yapılan her işin toplam bir maliyeti vardır. İstinat duvarının bitiminde, muhtarın attığı imza özel idareden aldığı demir ve çimento için mi? Eğer öyle ise işçilik, nakliye, kalıp, işçinin yemek masrafı ve sigorta masraflarını kim karşılıyor? İş bitiminde muhtara teslim tesellüm tutanağı veriliyor mu? Veriliyorsa, demir ve çimentonun dışındaki yapılanlar evrak üzerinde nasıl ifade ediliyor? İl Genel Meclis Üyelerinin, Özel İdare Müdürlüğünün, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Kalkınma Birliğinin görevi, istinat duvarı ve diğer işler için yapılan harcamaların kurallara göre yapılmasını sağlamak olmalıdır. Çünkü yapılan hizmetler ya ihale ile ya da doğrudan temin usulü ile yapılmaktadır! Diyorum ki, bu tür hizmetler yapılmadan, yapılma aşamasında ve bittikten sonra, işin her safhasında muhtar ve köy ihtiyar heyeti ayrıntılı olarak bilgilendirilse! Muhtar, iş bitiminde toplam kaç liraya imza atmışsa ve yapılan işin teslim tutanağının bir nüshası da ayrıntılı olarak kendisine verilirse daha doğru olmaz mı? Böyle yapılıyorsa zaten problem yok demektir! Bir gün bir yetkilinin herhangi bir köy muhtarını makama çağırıp, köyünüze son 5 yılda yapılan hizmetlerin neler olduğunu belgeleriyle birlikte getir bir görelim denilebileceğini, Özel İdare Müdürlüğü veya adı geçen diğer birliklerden de aynı anda, aynı tarihlerde ve aynı köy için yapılan hizmet dökümünün istenilebileceği dikkate alınarak hareket edilmelidir. 

8.05.2014

ASTANLAR MAHALLESİ




DEREAĞZI VE MUDAROĞLU MAHALLESİ


beycuma karapınar'dan karadere'ye doğru

ASMACI MAHALLESİ

Karadere Köyü Asmacı mahallesinde hıdrellez coşkusu yaşandı. 8 Mayıs günü saat 11.00’de başlayan hıdrellezin ev sahipliğini imam hatip Siyami Yılmaz ve muhtar Ahmet (Azmi) Sönmez yaptı. Programa Zonguldak’tan, Beycuma’dan ve çevre köylerden katılımlar oldu.
Beycuma Merkez Cami İmam Hatibi Mehmet Cicibaş da cemaate verdiği vaazda insanı yücelten doğrulardan, ilim öğrenmenin öneminden, birlik ve beraberlikten, kardeşlikten, merhamet ve saygıdan bahsetti. Beycuma İlahi Grubu da birbirinden güzel ilahiler okuyarak programa renk kattı. Bölücek Köyü İmam Hatibi Aydın Çolpa’nın gerçekleştirdiği duaya katılanlar âmin dedi.



VELİKÖYÜ VE ASTANOĞLU MAHALLESİ




TAHTACI MAHALLESİ


DUYURULAR /ZEKA OYUNLARI




KARADERE KÖYÜMÜZDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ:
Karadere'den Raşir oğlu Onbaşı Hasan, Karadere Mazharoğullarından İsmanil oğlu piyade er Recep, 

FOTO GALERİ

1